Суд зобов’язав українських Інтернет-провайдерів закрити доступ до веб-сайтів shopmiele.com.ua та premiumshop.com.ua

Суд зобов’язав українських Інтернет-провайдерів закрити доступ до веб-сайтів shopmiele.com.ua та premiumshop.com.ua

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 20.03.2018 по справі № 752/4117/17 накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні веб-ресурсів shopmiele.com.ua та premiumshop.com.ua з ідентичною IP-адресою,

шляхом зобов’язання інтернет-провайдерів, що здійснюють діяльність на території України, які відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про телекомунікації” включені до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій й перелік яких міститься на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, закрити до них доступ.

В ухвалі зазначено, зокрема, що листом Консорціуму «Український центр підтримки номерів і адрес» Департаменту «Центр Компетенції» (далі – «Центр компетенції УЦПНА») №41/2017-ДР-ЦК від 27.03.2017 надано інформацію, щодо доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_4, а саме: ІНФОРМАЦІЯ_4 з IP-адресою ІНФОРМАЦІЯ_3 було зареєстроване 19.04.2011 та реєстратором доменного імені є ТОВ «НІК.ЮЕЙ» (код ЄДРПОУ 34984247, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул. Будьоного, буд. 7, кв. 91), а реєстрантом доменного імені є ОСОБА_4 (тел. НОМЕР_1). Також, встановлено відомості про хостинг-провайдера, а саме: провайдер ІНФОРМАЦІЯ_5, ідентифікаційний код НОМЕР_2, місцезнаходження АДРЕСА_1 (Румунія).

Зокрема, згідно вищевказаного листа встановлено, що реєстрація (делегування) доменного імені здійснюється для адресації веб-сайту таким доменним іменем. Тільки реєстрант доменного імені отримує від реєстратора доменного імені дані доступу для управління доменним іменем, та відповідно тільки він чи уповноважені ним особи, відповідальні за здійснення адміністративних/технічних функцій щодо такого доменного імені, мають можливість здійснювати налаштування/зміну адресації доменного імені шляхом: визначення/зміни IP-адрес (-и), яким/якій відповідає доменне ім’я; визначення/зміни ns-серверів доменного імені; визначення/зміни серверів електронної пошти; встановлення перенаправлення (редиректу) на інше доменне ім’я тощо.

http://biz.liga.net/all/it/article/nemtsy-nastupayut-miele-hochet-zabanit-ukrainskiy-internet-magazin-4128800

Розповісти